Timo Vesikarin blogi

Suurin koronasalaliitto?

Suosittuja salaliittoteorioita ovat olleet 1. Koronarokotusten tarkoituksena on mikrosiruttaa koko ihmiskunta. Tällöin hankkeeseen liitetään usein Bill Gates. 2. Koko koronapandemia on monikansallisen lääketeollisuuden aikaansaannos ja tarkoituksena on tehdä rahaa rokotteiden ja lääkkeiden myynnillä.

Mikrosiruteoriaa en pysty mitenkään kumoamaan. Onhan Bill Gates viime aikoina todettu syylliseksi kaikenlaiseen, kuten ehdotusten tekemiseen naisille.

Lääketeollisuuden salaliitto ei tunnu sekään uskottavalta. Jos sillä olisi sormensa pelissä niin luulisi, että kansainvälinen Big Pharma olisi ollut paremmin varustautunut koronapandemiaan. Teollisudella olisi pitänyt olla varastossa suuria määriä rokotteita, joita olisi vähitellen myyty huikeaan hintaan. Nyt päinvastoin suuret lääkejätit tulivat yllätetyiksi housut kintuissa. Isoimmat perinteiset rokotevalmistajat, kuten Sanofi, GSK ja Merck, eivät ole vieläkään saaneet valmiiksi myyntiluvallista koronarokotetta.

Uuden koronaviruksen SARS-CoV-2:n alkuperä on kuitenkin suuri mysteeri. Vaikka viruksen liikkeelle laskeminen (tai -pääsy) ei olisikaan johtunut salaliitosta, niin asian ympäröivällä salamyhkäisyydellä on samanlainen kaiku. Maallikonkin mieleen tulee viruksen mahdollinen karkaaminen laboratoriosta Kiinassa. Asian pitäisi olla selvitettävissä käymällä läpi lepakoiden koronaviruksia tutkineiden laboratorioiden kirjanpitoa ja niiden tietokoneilla olevia virusten sekvenssejä. Mutta tämä ei käykään. Ulkomaiset asiantuntijat, toimittajat tai muut uteliaat eivät pääse käsiksi näihin lähteisiin, eivätkä varmaan kiinalaiset itsekään.

WHO:n eli Maailman Terveysjärjestön asiantuntijaryhmä kävi suuren julkisuuden saattamana Wuhanissa helmikuussa 2021, siis yli vuosi pandemian alusta. Vuosi kului visiittiä järjestellessä. Kiina oli näennäisesti ko-operatiivinen ja vieraanvarainen, mutta valtuuskunta ei lopulta kuitenkaan päässyt tiedon lähteille.

Sen sijaan ryhmää käytettiin näyttelyissä tutustumassa Kiinan kansantasavallan saavutuksiin koronan vastaisessa taistelussa. He kävivät turistiryhmänä katsomassa Wuhanin eläintoria, joka oli putsattu esittelykuntoon. Koko vierailun ajan joukko toimittajia ja yleisöä seurasi valtuuskuntaa, mutta mitään tiedonjyviä ei herunut ulos valtuuskunnan jäseniltä.

Kotiin päästyään WHO:n asiantuntijaryhmä julkaisi raportin, jossa esitettiin ainakin neljä teoriaa COVID-19 taudin mahdollisesta alkuperästä, mutta ei mitään kannanottoa tai johtopäätöstä. Mukana oli jopa pakastettu tuontiliha, joka on Kiinan viranomaisten suosikkiväite, koska siten taudin alkuperä voidaan siirtää Kiinan ulkopuolelle. Muuten olettamukset pyörivät sen ympärillä, että lepakoiden koronavirus on hypännyt ihmiseen joko suoraan tai välieläimen kautta. Mitään väli-isäntää ei kuitenkaan ole löydetty.

Amerikkalainen Nature ja Science lehtien tiedetoimittaja Nicholas Wade on tehnyt selvitystyötä ja julkaissut tulokset pitkänä nettiartikkelina 4.5.2021. Jutussa on useita käänteentekeviä tietoja. Keskeistä on, että Wuhanissa toimiva ”lepakkotohtori” Shi Zheng-li on nimenomaan viljellut lepakoiden koronaviruksia tarkoituksena muuttaa niitä ihmisen soluja (ja siten ihmisiä) infektoiviksi (gain-of-function experiments). Alustana on ollut paitsi soluviljelmät, myös humanisoidut hiiret, joihin on siirretty ihmisen ACE2 reseptori geneettisellä manipulaatiolla. Kokeet on pitänyt tehdä bioturvallisuustason 3 (tai 4) laboratoriossa, mutta käytännössä on toimittu tasolla 2, joka ei kovin paljon vaadi. Suojatakki ja maski.

Mistä tämä kaikki tiedetään? Koska tutkimusta on rahoittanut USA:n kansallisen terveysviraston (NIH) infektiotautiosasto NIAID. Tutkimussuunnitelma on saatavilla julkisista lähteistä ja tutkimuksen tarkoitus ja menetelmät ilmenevät siitä. Tietyn lepakon koronaviruksen s-proteiinia on pyritty muuttamaan kahdella tavalla. ACE2 reseptoriin tarttuvaa S1-osaa on ehkä muunneltu pelkällä siirrostuksella hiirestä toiseen. Mutta osien S1 ja S2 välissä olevan furiinikatkaisukohdan neljä aminohappoa on tuotu ulkoapäin. Waden artikkelin mukaan maailmankuulu veteraanivirologi, Suomessakin vieraillut David Baltimore oli sanonut sen nähdessään, että juuri tässä 12 nukleotidin erikoisessa koodissa neljälle aminohapolle on ”savuava ase”, eli osoitus SARS-CoV-2:n laboratorioalkuperästä.

Wade puhuu myös virologien omertà-kulttuurista. Kukaan ei halua puhaltaa pilliin. Tilanne on toki kiusallinen Kiinalle, mutta niin se on USA:llekin. Covid-19:n vastaisen taistelun guru Antonio Fauci on johtanut instituuttia, joka on rahoittanut Shin koronavirustutkimusta Wuhanissa. Häntä ei haluta nolata. Kun CDC:n entinen johtaja Robert Redfield sanoi, että virus on ehkä karannut laboratoriosta, Fauci totesi lyhyesti, että kysymyksessä on vain eräs mielipide.

WHO voi jatkaa tutkimuksiaan, mutta mitään ei tulla löytämään, ellei oikeita tietolähteitä avata. Erikoisuutena WHO:n tutkimuksessa on, että yksi ryhmän jäsenistä, Peter Daszak, on ollut Shin amerikkalainen tutkimuspartneri. On myös muistettava, että WHO:n nykyinen pääjohtaja, etiopialainen Tedros Ghebreyesus, on päässyt virkaansa nimenomaan Kiinan tuella. Näillä eväillä ei synny läpimurtoa, eikä viruksen laboratorioalkuperää tulla ainakaan suoraan myöntämään.

Kirjoittaja Timo Vesikari

Timo Vesikari

Olen rokotetutkimuksiin erikoistuneen Nordic Research Network Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja. Minulla on hyvin pitkä kokemus rokotteista ja rokotetutkimuksista, erityisenä kiinnostuksen kohteena on norovirusrokote.

Tuoreita blogitekstejä

Onko tämä THL:n salaliitto?

Ilkka Remeksen Tornado rönsyilee mielestäni vähän liikaakin, muta seasta löytyy yllättäviä helmiä. Tässä pari lainausta. ”Laitan aineiston joukkoon THL:n pomojen välisten puhelujen sisältöjä. — Totuus

Lue artikkeli >>

THL:n kaksoisrooli vaan jatkuu

Olen pitkin syksyä arvostellut blogissani THL:n koronarokotesuositusten nihkeää linjaa. Yhdestä asiasta THL:ää voi kuitenkin kiittää. THL:n sivustoilla olevat koronatilastot ovat selkeitä ja helppolukuisia ja ajantasaisia,

Lue artikkeli >>

Lääkärin määräyksellä

Väestön koronarokotukset liikahtivat vähän eteenpäin, kun STM:n ja THL:n kädenväännön tuloksena ministeriö – ei siis THL – ohjeisti kuntia tarjoamaan koronatehostetta myös terveille henkilöille ilman

Lue artikkeli >>

Kyllä kansa tietää,

sanoi jo Veikko Vennamo aikoinaan. Nyt koronarokotuksissa on vastakkain kansan tahto ja asiantuntijat. Keskustelu työikäisten koronarokotuksista sai vauhtia viime päivinä. Keskiössä oli erityisesti sote-henkilökunnan rokotukset.

Lue artikkeli >>